På töm

Planen var ju att Nina skulle rida jasper idag, men hon ville gärna känna hur han reagerade när man tog i tygeln innan hon satt upp. Han är ju väldigt känslig i munnen, och ibland får man nästan känslan av att han får lite panik när man tar i tygeln. Men så är han ju så snäll så han hittar inte på några dumheter. Så av den anledningen ville Nina gärna känna på honom från marken först och tog honom då lite på töm idag. Jag vet inte om han gått på töm innan, inte hos oss iaf, men han skötte sig riktigt bra. Jag vet dock någon som kommer ha träningsvärk imorgon, då han fick jobba i kort galopp ett par varv! Han är ju så stor och jag är inte kvick nog att kunna jobba honom med så korta kliv uppifrån. Han älgar ju gärna på i full fart, även om drt har blivit betydligt bättre sista tiden ;) 

Vi körde på med hästarna på fm så alla, inklusive jasper, var färdiga innan 13. Så jag var därifrån relativt tidigt och åkte då in till stan för att kika in på Sthlms hästbutik. Lämnade in ett par boots där som gått sönder för jättelänge sen, men inte fått tummen ur att åka dit efter att ha fått reklamationen godkänd. Men nu så, och till min stora lycka så fanns dessa boots inne i rätt storlek (när jag lämnade in dem så sa de att dessa boots inte fanns längre i XL, men jag fick ju hämta ut en annan vara istället). Så de fick åka med hem, plus att jag köpte nya paddar och en aloevera-spray till jasper och en tröja till mig. Dessutom hade mamma varit på Martha som hade utförsäljning och köpt en tröja till mig! 

Imorgon blir det tidig uppstigning som vanligt då jag har morgonfodring och sen jobbar hela dagen. Dock ska jag försöka vara lite snabb så jag kan åka hem till Kennie som är ensam hemma från lunch.. Men jasper måste iaf få jobba ett lite lugnt pass, dels för att springa ur sig lite träningsvärk men också för att inte samla på sig för mycket energi..! 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0