Så var han min <3

Den här helgen går nog till historien som en av de bättre! Först två helt fantastiska dagar i Göteborg med min fina vänner, strålande sol och en fruktansvärt bra konsert. För att toppa det hela så blev jag idag ägare till min finaste Fyrklöver. Mannen i mitt liv är nu min alldeles egna! Jag är verkligen så glad över det, han är the one and only för mig och jag är säker på att vi kommer ha så roligt tillsammans! Vi har pratat om det här i lite mer än en månad nu och jag har velat fram och tillbaka fruktansvärt mycket, men för två veckor sedan bestädme jag mig för att jag faktiskt ville köpa honom och sedan dess har jag verkligen varit så nöjd över mitt beslut. Så nu är alla papper skrivna och han är bara min! 
 
KM och debuten i La:3 gick helt klart över förväntan. På framridningen var han inte riktigt så framme för skänkeln som jag skulle velat ha honom, men han var ändå ganska mjuk efter omständigheterna. 
Väl inne på banan var han SÅ TAGGAD, på ett bra sätt. Även om han alltid har varit otroligt snäll på tävling, inte tittat på någonting och känts väldigt världsvan, så har han alltid blivit lite introvert och opåverkbar. Jag har varken kunnat använda benen eller ta i tygeln, bara åka med och hoppas på det bästa. Men sista tiden har vi steppat upp träningen lite och det har verkligen gett resultat! Idag var det ridbart på banan! Jag kunde driva med benen och hålla i tygeln utan att han blev el hysterico. 
 
Själva programmet var kanske ingen toppritt. Vi hade missar i ungeför det mesta.. Men mellan missarna var han så himla fin! 
Halt från galopp kunde vi ju inte göra på träning innan heller, så det var ju inte så otippat att vi skulle missa. Sen blev det galoppinslag i mellantraven ( vilket också händer relativt ofta på träning ), men därefter gick hela travprogrammet bra. Fina skänkelvikningar gjorde han och bra volter. Tilläggas bör att för inte allt för länge sedan tog han inte ett steg på snisken. 
Ryggningen däremot blev det inte så mycket av. Inget alls faktiskt för att vara exakt ;) Det är ju också en sån sak som vi inte kan på träning heller, så varför skulle det plötsligt funka på tävling? 
 
I skritten blev han tyvärr lite väl på tårna och fick taktinslag. Det var ju helt klart något nytt för mig att han la i den växeln på banan, så jag var inte riktigt beredd på det inför skritten. Han har ju en bra skritt, och nu har han börjat lära sig att hålla ihop hela sin stora kropp även i skritt. 

Galoppdelen började med att han inte ville fatta höger galopp utan stannade bara. Det som dock gjorde mig så glad med det var att jag kunde gå på honom och säga till, och han tog det! För en månad sen hade han i det läget snällt ställt frågan "Ska du gå av själv eller ska jag hjälpa dig av?". 
Tillslut blev det iaf galopp och vi hann precis vända in på hörnlinjen. Förvända galoppen var okej, han blev lite hastig och lång men han höll galoppen hela vägen. Vänsterfattningen var klockren och i mellangaloppen vågar jag inte rida på så mycket för jag vet att jag inte kan ta tillbaka så mycket sen. Förvända galoppen till vänster bytte han tyvärr efter halva bågen, men jag kunde ana det redan när vi vände in på bågen eftersom det gick lite väl fort. Resten av programmet tog vi oss igenom utan några större katastrofer och jag var väldigt nöjd när jag gick ut från banan. Inte nöjd över att programmet kändes fantastiskt, men nöjd över att han var så ridbar! Han var mjuk, jag kunde driva med benen och han tålde att jag sa till honom. Det är en vinst större än något annat för oss. 
 
Våra 57% vi lyckades skramla ihop är inget att skryta med, men med tanke på missarna så tyckar jag det är rätt skapligt. Där vi inte hittar på egna saker har vi 6,5 eller 7, så jag får glädjas åt ljusglimtarna i programmet. Det kan kanske tyckas konstigt att vi startar en klass som innehåller så många moment som vi inte kan göra på träning, men någon gång måste man båga utmana sig. Och faktum är att vi har ju inte så mycket högre resultat i Lb?! På ett sätt passar det här honom bättre när det inte är så långa linjer, och vi såg det som en kul grej att prova. 

Jag är verkligen så tacksam att jag får rida den här fantastiska hästen, och nu fått chansen att köpa honom. Så tacksam över att Annie ställer upp och hjälper oss och lägger ner så mycket tid på vår träning så att vi har kunnat steppa upp oss det här steget nu!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0