Ett steg närmare rätt

Jasper fick på sig en ny sko ifag, vilket innebar att jag kunde rida lektion på honom. 
Han inledde med att vara ett pain in the ass, men efter bra hjälp från Lollo hur jag skulle reda ut det så blev han mycket bättre. Självklar kom det några ninjakickar lite då och då men det var hela tiden överkomligt. 
I traven la vi in 10 m volter och skänkelvikningar från medellinjen. Där måste jag bara fullfölja min plan hela tiden. Börjar han trassla så ska jag helt enkelt bara hålla mig kall och styra in på den linjen jag hade tänkt mig från början så får man lösa problemen under vägens gång. Tillslut skötte han sig bra när han insåg att det inte var någon idé att trycka upp mig mot väggen ;) 
I galoppen övade vi på att fatta vid en specifik punkt, lägga en 15 m volt och sen kunna fortsätta genom hela kortsidan. Det är så otroligt lätt att bara fastna på volten i samma takt och tempo varv på varv. Jaspers största problem med galoppen är ju fattningarna. Vi har våra ställen där både han och jag känner oss trygga att fatta på, framförallt i vänster. Men vi måste ju lite komma utanför vår comfortzone och vidga våra vyer. Fler ställen i ridhuset måste ge trygghet! 
Överlag så kändes han ganska bra, inte superduper men BRA! Framförallt att vi kunde börja som ninja och avsluta med en avspänd häst som tog mina hjälper. 
Nu har vi ridit tre pass för Lollo och det har varit väldigt givande. Jag gillar ju väldigt mycket att rida för Annie (annars hade jag ju inte gjort det!), men ibland är det bra med lite andra ögon. Få med sig nya verktyg att jobba med och nya sätt att lösa problemen. En person, oavsett om det är Annie eller Patrik kittel, kan omöjligt lösa ALLA problem. 
Det ska iaf bli väldigt roligt att rida för Annie igen på fredag, och förhoppningsvis kan jag lägga ihop Annie och Lollos ord och få ut det bästa av det hela! 


Gårdagens zuperznabbazilverzko! 

Imorgon bitti ska jag till Kersö och rida raggan innan jag åker till ridskolan och jobbar hela kvällen! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0