Mot nya mål

Efter gårdagens lektion var jag ju ändå ganska pepp inför dagens pass. Jasper inledde med att bli arg redan när vi kom in i ridhuset.. Men jag behöll lugnet, tittade upp i taket och tog tre djupa andetag. En tillsägelse och sen var det bra. 
Vi värmde upp som vanligt och emellanåt tappade jag bakbenen och red för fort, men när jag bara tog det lugnt så kändes han riktigt bra. 
Idag ägnade vi lektionen åt att testa lite nya grejer. Vi började med öppna på långsidorna. Det är lite knixigt att hålla reda på alla delar, men när vi får det så blir det helt okej. Vänster var lättare sålänge jag höll mig innanför spåret, medan det till höger är svårare att hitta lagom. 
Därefter provade vi några slutor på hörnlinjen. Helt klart Jaspers grej! De var ju långt ifrån perfekta, men vi fick till ett-två steg i varje sluta som blev riktigt bra! Vi provade även förvänd galopp åt båda hållen. Tidigare gånger vi har testat så har han brutit av redan när vi närmar oss det nya varvet, men idag var han stensäker. Det tyder ju ändå på att han blivit starkare och faktiskt orkar ta sig igenom en hel kortsida! 
Vi testade faktiskt att göra ett byte åt båda hållen också. Jasper kunde ju det när han kom för snart ett år sedan, men sen dess har han inte fått göra ett enda. Så idag bytte han fram åt båda hållen, men vi la ingen större vikt vid det utan var bara ute efter att testa. Det finns ju där, han ska bara påminnas om hur det var man gjorde ;) 

Även om jag inte hade en toppenkänsla genom hela passet så var det verkligen kul att rida idag! Bara att kunna göra lite saker har känts så otroligt långt borta enda tills nu! Så nu ska vi träna på och befästa allt han får lära sig, sen är vi redo att starta La. Vi kikade lite på programmet och faktum är att jag tror det skulle vara lättare för honom än Lb-programmen. Rörelserna ligger på bättre ställen i La3. Det enda lilla problemet är att man måste göra halt från galopp.. Carro sa att "det ör vara lägga i handbromsen", problemet är bara att det är när jag lägger i handbromsen som det blir trav 🙈

Jaja, vi har gott om tid på oss innan det är dags! Mycket kan hinna hända på den tiden! 
Kennie och Olivia hjälpte Annie att hålla i lektionen idag. Efter vår lektion var det deras tur att träna inför KM! Solklart vilka som kommer vinna iaf!! ❤️


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0