Tandläkaren check!

Idag hade vi tandläkaren på besök på ridskolan. Jasper gjordes senast i april och hade då lite början till vågbett, så av den anledningen ville jag kolla honom nu när Uffe ändå skulle komma. Dessutom har han känts lite trälig i högersidan och inte riktigt låtit mig ta i höger tygel, men det kan ju precis lika gärna ha med något helt annat att göra.
Det mest problematiska med denna check var att ge honom lugnande.. Han avskyr ju allt som har med nålar och sprutor att göra.. Men vi lyckades få i honom lugnande till slut. Tror ni att den jäkeln blev trött? Såklart inte.. Så en spruta till och sen sov han gott.
Han fick iaf en stor tumme upp för sina fina tänder! Så egentligen var det ju lite att kasta pengarna i sjön, men jag ville ändå vara säker på att allt var okej. Vi hade ju såklart kunnat öppna munnen och kolla utan att behöva göra något, men det är lite komplicerat när man inte ens får öppna munnen på djuret..!

När jasper ändå var trött passade jag på att klippa manen och öronen. Det är ju en sån sak som jag bara kan drömma om att få göra i vanliga fall... Men nu så! Han kämpade emot lite när jag skulle klippa manen, men jag lyckades så nu är den kortare än kortast.
Han fick ju såklart vila idag men imorgon ska jag rida igen. Om Annie är där så får vi lite hjälp (vilket verkligen skulle behövas!) men annars klarar vi oss själva.
Nu ska jag ge mig in på lite bakning. Torsdagar börjar ju jag sent = min dag att bjuda på fika. Dock missade jag att köpa lite ingredienser, så får väl improvisera lite 🙈

Manen - lite bättre än innan iaf!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0