På små rosa moln

Jasper var riktigt fin på dagens träning! Efter uppvärmning kunde vi börja precis där vi avslutade igår och det blev ett riktigt bra jobb för honom. Vi fortsätter att bara jobba med grunderna, kunna gasa, bromsa och svänga.
Det blev väldigt tydligt att han blev bromsig när jag började luta mig till höger och klämma med vänster skänkeln.. Han har verkligen riktigt märriga tendenser ibland, så det är tur att han faktiskt inte är ett sto.. Förstå hur vidrigt det hade kunnat vara!! Över lag så skötte han sig hela passet, men några gånger satte jag honom i dåliga situationer och då försvarade han med ett stopp. Får ju skylla mig själv då
Men så härlig känsla genom hela passet! Älskar verkligen min lilla häst. Och så glad över att jag har Ninas fantastiska hjälp. Men står ändå fortfarande fast vid att min allra viktigaste hjälp med jasper är den jag får hemma av Annie.

Nu är planen att jag verkligen ska ta mig iväg till Nina varje torsdag, med eller utan jasper. Är det så att jag av någon anledning inte kan ta med honom så åker jag dit och rider lektion på någon av Ninas hästar! Jag behöver ju rida så mycket jag kan, och i och med att jasper är som han är så är det nyttigt att kunna få rida andra hästar också. Dels för att jag kan träna på min egna ridning, men också för att inte fastna i dåliga mönster som han lätt kan skapa. Förut red jag ju lite andra hästar på ridskolan med jämna mellanrum, men det gör jag ju inte nu och då är det guld värt att kunna göra det hos Nina!

Imorgon jobbar jag som vanligt och jasper ska få en välförtjänt vilodag. Tror han får vila på lördag också eftersom jag ska jobba några timmar och ha en lektion och sen bort på kvällen. Söndag jobbar jag hos Nina och så tror jag att det blir en uteritt på eftermiddagen. Sen kör vi på igen nästa vecka!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0