Träning för Nina

Torsdag innebär som vanligt en tripp till lejondal och träning för Nina.
Jasper skötte sig bra från start. Har kunnat rida med mer och mer kontakt från start för varje dag den här veckan, så det är positivt. Dock får jag nog hela tiden komma ihåg att inte gå för fort framåt, för en vecka sen blev vi ju ändå longerade för att ens komma i trav. Jag måste som sagt ändå hålla mig till den här framridningsplanen ett tag till och hasta på.

Överlag så var jasper duktig. Nina var nöjd med det jobb vi gjort under veckan och tyckte att vi hade arbetat honom smart. Prio ett är ändå att han ska vara glad och positiv, och då får man lite välja sina strider. Att springa och bajsa samtidigt har aldrig varit ett problem för jasper, men nu helt plötsligt så är det ett problem. Det är ett typiskt sånt läge då det i dagsläget är onödigt att ta en fight med honom. Sålänge han inte tar till det som ett knep att slippa jobba så är det ok.
Han var dock inte riktigt så framåt som jag upplevt honom sista dagarna. Inte att han egentligen kändes så trött, utan mer nästan lite uttråkad. Men att han ändå väljer att springa på framåt är ett så stort steg i rätt riktning. Traven var ändå bra och vi fick inga riktiga stopp. Fattningarna till vänster är knepiga, han har så många ben att hålla ordning på.. Men när vi väl är i vänster galopp så är det otroligt ridbart. Desamma med höger, och där kan vi även fatta galopp med små hjälper.

Överlag väldigt nöjd med jobbet vi gjorde idag så jasper får en stor stjärna i kanten.

Imorgon ska han få vila och på lördag har jag inte bestämt mig om jag tar en liten tur i skogen eller om det blir vila då också. På söndag passar vi på att rida ett pass för Annie då hon ändå skulle vara där och ha lite lektioner. Jasper får jobba på nästa vecka också så får han en lugn vecka med vila och uterittet när Annie ändå är på flyinge.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0