Två steg fram, ett steg tillbaka

Jasper var lite argare idag än vad han varit tidigare den här veckan. Men det kan ju ha att göra med att jag red ut igår och då blir han lite het men får inte riktigt göra sig av med den energin. Istället för att sprattla iväg i bocksprång så blir han snarare styv och lite stum i kroppen efter sånna dagar. Men vad gör väl det om hundra år?

Annie hjälpte oss idag och även om han som sagt var lite tjurig, så blev det ett riktigt bra pass. Efter uppvärmningen kändes han ganska fin. När vi ridit lite i galopp så började han tjura lite så som han alltid gör när han börjar bli trött. I de lägena brukar vi ge oss och avsluta, för att inte skapa en onödig fight.
Idag fick vi dock jobba oss igenom det där. Någon gång måste ju han också ta sig över den tröskeln och orka mera.
Vi la hela tiden fokus på att han skulle trava som Herman - dvs så små steg som det bara gick. Eller egentligen är det ju inte att han ska trava med små steg, men han behöver trava med en lugnare takt och det hittar vi med de små stegen. Faktum är att idag nog var första gången på mycket länge som han accepterade att jag höll i tygeln och faktiskt RED lite!
Vi tog oss över den där jobbiga tröskeln, och även om vi fick utstå en rad olika protester så bjöd han på en fantastisk känsla däremellan!

Imorgon åker vi till Nina och tränar på morgonen. Jag håller tummarna för att han kan sköta sig så bra som han ändå gjort sista tiden!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0