Två träningsdagar

Jasper var ju med till Nina igår och tränade. När jag kom in i ridhuset så var det två andra lektioner samtidigt, vilket för tre veckor sedan absolut inte hade funkat. Men jasper anpassade sig och jag kunde verkligen hålla honom på bra humör genom hela värmningen. Jag mesred ju lite för att jag inte ville komma ivägen eller liknande om han skulle bli arg.
Han var riktigt fin faktiskt genom hela passet. Eller nu funkar ju traven riktigt bra och vi har hittat ett lagom läge där (även om han har åsikter ibland), men då blir galoppen istället lite lidande. Jag kan inte riktigt svara på varför, men jag hittar inte riktigt flytet i galoppen. Tror det kan bero på att jag i traven kan rida ihop honom lite mer och sen fortsätter på samma sätt i galoppen, vilket han absolut inte orkar egentligen. Jag får ha i åtanke att backa av lite mer i galoppen för att undvika protester, så får vi öka kraven lite mer successivt.

Fredag innebär ju egentligen vilodag för jasper, men jag kände ändå att jag faktiskt ville rida honom lite idag. Så vi joggade på utebanan i solen tillsammans med Lollo och Love. Det hålls på och byggs en ny vattenpost vid vår utebana, så intill staketet står både maskiner, stora galler och andra läskiga saker. Jasper är ju dock lugnet själv och brydde sig inte ett dugg om detta.. Däremot var det fullt av orienterande skolbarn i skogen, så lite spänd var han allt. Vi hade annies ögon på oss under passet, men klarade oss rätt bra själva. Min plan idag var att bara jogga honom rund, mjuk, låg och avspänd. Han har ju fått styrketräna i två dagar, så idag blev det yoga. Han kändes fin och i det stora hela kunde jag behålla lugnet i honom.

Imorgon får jasper en välförtjänt vilodag. Jag ska på tävling i arla morgonstund och coacha ollie och carre. Därefter ska jag en tur in till stan med mamma och mormor och sen får det bli eftermiddagspasset hos jasper.
På söndag jobbar jag hos Nina, men den här gången ska även jasper följa med. Det innebär att jag måste åka från stallet i svinottan med jasper eftersom jag morgonfodrar hos Nina. Men det är det värt för att få en extra träningsdag! Nästa vecka blir det en lugn vecka för jasper då båda cheferna är på breeders (och kanske även jag under helgen!). Får se om vi kan få till en träning för Annie innan hon åker men annars blir det lugn och ro hela veckan. Tycker han förtjänar det och tror att det är rätt välbehövligt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0